Munstergeleen 

Wat vindt Munstergeleen? De resultaten van alle inbreng vullen we hieronder in. Denk mee, en lever jouw bijdrage via de denk mee-knop rechtsboven

Over de wijk:

 

Munstergeleen is een groot kerkdorp met een rijk verenigingsleven en met veel voorzieningen in het dorp of op korte afstand. Gelegen in het dal van de Geleenbeek en op de overgang naar het heuvelland is er veel ruimte en natuur rondom Munstergeleen.

Inwoners zijn trots op:

 

Inwoners zijn trots om in Munstergeleen te wonen. Het rustige dorpsleven en veel groen en buitenruimte trekt de mensen aan en er zijn veel voorzieningen en activiteiten in het dorp.

Uit alle inbreng is gebleken dat er aandacht nodig is voor:

 

– Zitbanken (in wandelgebied)

– Groenonderhoud

– Honden

– Schone omgeving

– Bladkorven

– Snelheid

– Algemene handhaving op alles

Deze plekken werden het vaakst genoemd: 


– Buitengebied

– Pater Karel

– Fatimaplein

– Speeltuinen

– Centrum

Verhalen van inwoners:

 

Er zijn voldoende activiteiten in het dorp en een aantal bewoners rondom het Fatimaplein zou het leuk vinden als de activiteiten meer verspreid konden plaatsvinden en er ook iets op hun plein georganiseerd zou worden.

Initiatieven uit de buurt

Initiatief Dorpsgaard Munstergeleen

Wat: Een plek voor de dorpsbewoners om een wandeling te maken, een kop koffie te drinken of mee te helpen in de tuin.


Waar: Tuin en speelplaats van de voormalige basisschool


Wie: Twee huisartsen van praktijk ‘Hartje Dorp stelden deze plek ter beschikking aan de buurt


Hoe: In samenwerking met IKL (deze natuurvereniging ontwikkelt op meerdere plekken in Limburg dorpsgaarden) is hier een dorpsgaard ontwikkeld. Inmiddels zijn er 30 vrijwilligers die wekelijks samenkomen. Zij verbouwen groenten en bloemen, die ze zelf mogen oogsten.


Waarom: Doel is mensen verbinden. En die opzet is geslaagd volgens Rian van de Sande, de coördinator van de Dorpsgaard: “Mensen in de buurt mogen hier wel eens wat groenten komen halen. Onze vrijwilligers kennen elkaar inmiddels goed, vanaf februari starten we met een wandelgroep.” De dorpsgaard laat zien dat mensen graag actief zijn in de buitenruimte. Het kan een mooi voorbeeld zijn, ook voor inwoners die initiatieven willen nemen in de openbare ruimte.

Tuinmandeals

Er zijn momenteel geen buurtdeals toegevoegd.