De Haese 

Wat vindt De Haese? De resultaten van alle inbreng vullen we hieronder in. Denk mee, en lever jouw bijdrage via de denk mee-knop rechtsboven

Over de wijk:

 

De Haese is een nieuwbouwwijk in Geleen direct naast het ziekenhuis. Ongeveer 15 jaar geleden startte hier woningbouw en op dit moment worden de laatste drie witte vlekken ingevuld. De wijk bestaat voornamelijk uit koopwoningen en een klein gedeelte huur. Er zijn geen bedrijven en voorzieningen direct in de wijk gelegen. De inwoners maken gebruik van de omliggende wijken en stadscentra. 

Inwoners zijn trots op:

 

Inwoners wonen graag in deze met zorg ingerichte buurt. Behoudens de ochtendspits, waar de veelal jonge gezinnen op pad gaan naar werk en school, is het redelijk rustig in de straten. 

Er is aandacht nodig voor:

 

Uit de inbreng van de inwoners tijdens de Tuinman on tour en online zijn de volgende onderwerpen naar voren gekomen:

– Honden

– Groenvoorziening

– Insecten

– Wilde bloemen versus onkruid

– Parkeren en verkeer versus rust en ruimte

– Bankjes

– Spelvoorzieningen voor jong en oud- Schone omgeving

– Kliko’s op straat

Bijzondere plekken in de wijk:

 

Het parkje wordt veel genoemd als bijzondere plek. Naast fietsstroken vragen de inwoners ook om wandelpaden. 

Verhalen van inwoners:

 

Verschillende inwoners uiten hun behoefte aan centrale voorzieningen bijvoorbeeld een buurtsuper of een trefcentrum.Zo zegt mevrouw Tan dat de Tuinman een goed initiatief is, aangezien o.a de saamhorigheid wordt bevorderd. Ze zou graag wat meer aandacht zien voor ontspanning voor ouderen in de wijk. De vraag naar spelvoorzieningen als een jeudeboules-baan, verharde looppaden en bankjes wordt door meerdere bewoners gesteld.

Initiatieven uit de buurt

Er zijn momenteel geen initiatieven toegevoegd.

Tuinmandeals

Er zijn momenteel geen tuinmandeals toegevoegd.