Veelgestelde vragen 

Hoe denk ik mee?

Meedenken kan heel eenvoudig door het online formulier in te vullen. Alle informatie van de online formulieren vatten wij samen. Daarmee krijgen we in beeld wat de inwoners van jouw dorp, wijk of buurt belangrijk vinden. Vervolgens gaan we met dit beeld terug naar de inwoners om door te praten over wat jullie als inwoners zelf kunnen bijdragen en welke prioriteiten jullie stellen.


Wat is een tuinmandeal?

Steeds vaker treden inwoners naar voren die graag mee willen helpen om de kwaliteit van hun leefomgeving te verbeteren. Zij nemen het initiatief om een stukje groen te onderhouden of om zwerfafval op te ruimen in hun omgeving. Via de tuinman proberen we buurtgenoten samen te brengen om zo ook grotere initiatieven mogelijk te maken. Denk aan een speeltuintje dat aangelegd kan worden door de gemeente omdat de buurtgenoten het onderhouden en een oogje in het zeil willen houden. Een tuinmandeal kan dus betekenen een bijdrage in de vorm van het leveren van materialen, het overdragen van kennis en kunde of het versoepelen van regelgeving.

De komende tijd komt de tuinman langs in alle wijken in Sittard-Geleen. Staat jouw wijk er niet bij? Let op de aankondigingen wanneer we naar jouw wijk komen. Nu al meedenken?

None

Mijn wijk staat er niet bij?

Let op de aankondigingen wanneer we naar jouw wijk komen.